Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава да е без загубен сет

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава да е без загубен сет
Коментари Харесай

Програма за събота: Григор срещу екзекутора на Синер в битка за място на 1/8-финалите

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава да е без изгубен сет в тазгодишното издание на Откритото състезание на Франция, откакто през вчерашния ден си обезпечи място в третия стадий на конкуренцията, надигравайки Емил Руусувуори в поредни елементи. В борба за класиране на осминафиналите първата ни ракета следва да се изправи против привидно непретенциозния Даниел Алтмайер, който обаче през вчерашния ден сервира изненадата, елиминирайки Яник Синер в същински тенис трилър, траял 5 часа и 26 минути.

Германският тенисист понастоящем заема 79-ата позиция в международната класация, като вчерашният му героизъм против южнотиролеца надалеч не е измежду първите му положителни изяви на клей през сезона. На Мастърса в Мадрид Алтмайер стана част от главната скица като " благополучен губещ ", след което доближи до четвъртфиналната фаза на конкуренцията. Самият тенисист в никакъв случай не е достигал даже до крайна борба на равнище АТР и има отрицателен баланс победи-загуби на всяка настилка.

Предстоящата среща сред Димитров и Алтмайер ще бъде втора в историята на тяхното съревнование, откакто двамата се изправиха един против различен на Мастърс шампионата в Индиън Уелс през 2021-ва. Тогава родният ни представител не срещна каквито и да било усложнения и наложи волята си със единствено 6 изгубени гейма.

Утрешният дуел посред им е последен (четвърти) в програмата за събота на третия по величина корт - " Симон Матьо ", което значи, че стартът му ще бъде даден след 17:00 часа българско време, а вие ще имате опция да го наблюдавате на нормалните линкове в Tennis.bg.

Корт " Симон Матьо " (начало 12:00 часа):

1. Йошихито Нишиока - Тиаго Сейбот Вилд

2. Екатерина Александрова - Беатриз Хадад Мая

3. Бианка Андрееску - Леся Цуренко

4. Григор Димитров - Даниел Алтмайер

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР